SAZNAJEMO

Gušić više nije direktor GRAS-a, traži se novo rješenje

Gušić: Novom direktoru želim sve najbolje

Piše: A. T.

4.5.2018

Privremeni upravitelj GRAS-a Haris Gušić, koji je na čelu ovog preduzeća proveo 11 mjeseci, jučer je razriješen dužnosti. Rješenje o njegovoj smjeni Vlada KS usvojila je jučer na 124. redovnoj sjednici.

Mjesečni gubici

Međutim, kako GRAS ne bi ostao bez čelnog čovjeka, Gušić će funkciju upravitelja obnašati sve dok se ne imenuje novi direktor preduzeća.

S obzirom na to da su na posljednjoj sjednici Skupštine KS imenovani v. d. predsjednika i članova Skupštine GRAS-a, očekuje se uskoro i formiranje Nadzornog odbora, a nakon toga slijedi i imenovanje direktora. A ko će biti zavisi od ministra saobraćaja Muje Fiše (SDA), koji odavno traga za novim rješenjem za čelnu poziciju u posrnulom preduzeću, koje je dužno oko 350 miliona KM.

Upravitelj Gušić, iako je tokom svog mandata uspio smanjiti mjesečne gubitke, nije uradio ono što je morao. Najviše mu se zamjera to što je u KS i dalje neredovan gradski prijevoz, posebno u padinskim dijelovima grada. Također, od 45 mjera iz sanacionog plana GRAS-a uspio je realizirati samo 15, što je nedovoljno.

Gušić je za „Avaz“ kazao da s nestrpljenjem očekuje novog direktora da dođe i da će mu poželjeti sve najbolje u daljnjem radu.

Nije uspio

- Želim mu da bude mnogo bolji od mene i da uspije u svemu onome što ja nisam uspio uraditi. Nisam uspio uspostaviti 100 posto redovni saobraćaj kao u Japanu. Ali sam uspio smanjiti dugove, podijeliti radnicima plaće s doprinosima kako bi mogli ići ljekaru. Također sam uspio penzionisati veliki broj ljudi koji su zaradili penziju u GRAS-u i koji to zaslužuju – rekao je Gušić.

Želi biti izvršni

Gušić je istakao da je svojim dosadašnjim radom zaslužio da bude postavljen na mjesto izvršnog direktora u GRAS-u. Kaže da bi s te pozicije nastavio s aktivnostima na poboljšanju stanja u firmi.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.