SARAJEVO

Mališani posjetili Pionirsku dolinu za "Porodični i ekološki dan Općine Centar"

Fena

5.5.2018

Pionirsku dolinu u Sarajevu, povodom održavanja manifestacije „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo”, danas je posjetio veliki broj mališana.

Uz finansijsku podršku Općine Centar, organizatori manifestacije Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ te Služba za obrazovanje, kulturu i sport, su za najmlađe posjetioce pripremili bogat kulturno-zabavni i sportski program, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

U ime načelnika općine Centar manifestaciju je otvorio njegov savjetnik za investicije Mustafa Resić, koji je svim posjetiocima poželio dobrodošlicu i dobru zabavu u Pionirskoj dolini, zelenoj oazi u centru grada.

- Vjerujem da ćete tokom našeg druženja steći nova prijateljstva i nešto novo naučiti o zaštiti okoliša. Nije slučajno odabrana ova dolina koja slovi za jednu od najljepših zelenih oaza u gradu, a želimo našim najmlađim usaditi ljubav prema zaštiti svog okoliša, voda i rijeka koje život znače, šuma koje nam daju kisik neophodan za život na zemlji - kazao je Resić.

Mališane su na postavljenoj centralnoj pozornici u Pionirskoj dolini zabavljale polaznice Škole baleta Centra kulture i mladih pod stručnim rukovodstvom Brižite Karabašić, omladinski pogon Kulturno-umjetničkog društva „Baščaršija“, mađioničar, mažoretkinje iz Čapljine, saopćeno je.

S najmlađima su se danas družile maskote Miki i Mini, kao i Elsa, Anna i Olaf, te superjunaci Spider Man i Hulk.

Organizatori su pripremili razne likovne i modeling radionice, kao i balonsko modeliranje. Djeca su, također, uživala u face paintingu te plesu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.