VELIKI USPJEH

Forum žena SBB-a Novo Sarajevo: Budimo jake i uporne!

F. M.

7.5.2018

Tribini prisustvovao veliki broj sugrađanki (Foto: F. Fočo)

Forum žena Saveza za bolju budućnost (SBB) Novo Sarajevo večeras je u prepunoj sali Međunarodnog centra za djecu i omladinu na Grbavici održao javnu tribinu pod nazivom „Zastupljenost žene u javnom sektoru“.

Gošće tribine bile su uspješne žene, članice SBB-a, koje svojim primjerom najbolje pokazuju snagu koju žene mogu imati. O političkim izazovima, mjestu žene u bh. društveno-političkoj situaciji i mnogim drugim temama govorile su Jasna Duraković, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Amela Dautbegović, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Edita Đapo, federalna ministrica okoliša i turizma, te Jovana Marković-Vidaković, direktorica marketinga „Avaz Roto Pressa“.

- Želimo našim članicama, ali i drugim sugrađankama i sugrađanima skrenuti pažnju koliko su zapravo žene zastupljene u javnom sektoru i kakva je njihova uloga. Naše gošće podijelile su iskustva s našim članicama, govorile o teškoćama s kojima se susreću te poslale poruku da trebamo biti jake i uporne – istakla je Emilija Martinčević, potpredsjednica Kantonalnog foruma žena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.