SPEKTAKLI

Bajkovito obilježen drugi Austrijski bal u Vijećnici

F. Fočo

E.S.

12.5.2018

Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč, sa svojim partnerima i sponzorima, u sarajevskoj Vijećnici večeras je organizirala drugi Austrijski bal, koji je okupio veliki broj gostiju iz političkog, kulurnog i općenito javnog života u BiH.

Ova glamurozna manifestacija posvećena je plesu i prijateljstvu između glavnih gradova ove dvije države, Sarajeva i Beča. Valcer u Sarajevu večeras su plesali brojni gosti iz Beča, ali i domaći političari. Među prvima valcer je zaplesao Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta KS, sa suprugom i ambasador Austrije Martin Pamer  (Pammer).

I ove godine program je obilovao raznovrsnim nastupima i šarolikim sadržajem, ali težište je bilo na plesu. Jedna od najvećih atrakcija bio je orkestar Bečkog opernog bala koji je dodatno dočarao bajkovitu atmosferu. Domaćin večeri bio je ambasador Austrije u BiH Martin Pamer (Pammer), koji je naglasio da je ovaj kulturni čin način da se Sarajevo i Beč dodatno približe i povežu.

- Nakon uspjeha prošlogodišnjeg bala vrlo brzo smo odlučili da i ove godine organiziramo bal u Sarajevu i tako osiguramo da ovaj događaj postane jedna lijepa tradicija, u kojoj mladi i ljubitelji različitih vrsta plesa mogu uživati – poručio je Pamer.

Pamer je kazao, između ostalog, da uživa u ovoj noći plesa,i u posebnoj večeri koja povezuje Austriju i Bosnu i Hercegovinu.

Tokom bala, pod dirigentskom palicom maestra Uve Tajmera (Uwe Theimer), Orkestar bečkog opernog bala izvodio je numere Šopena, Lehara, Štrausa..., a osim toga, značajan je bio i nastup Vojnog orkestra iz Koruške, Tanga-trio Eudiates te pijaniste Roberta Vernera (Werner).



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.