PODRŠKE

Ministar Mulabdić predstavnicima "Terapijske zajednice Kampus" uručio alkoholmetar

Avaz.ba

17.5.2018

Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, danas je predstavnicima Javne ustanove "Terapijska zajednica Kampus" uručio alkoholmetar sa štampačem.

Naime, tokom Mjeseca borbe protiv ovisnosti ministar Mulabdić posjetio je "Terapijsku zajednicu Kampus" kako bi doprinio podizanju svijesti građana o raznim ovisnostima te pružio podršku uposlenicima i korisnicima ove ustanove. 

Tom prilikom ministar Mulabdić je obećao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova KS pomoći ovoj ustanovi u nabavci određene opreme koja im je potrebna za rad, a što je danas i učinio.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova KS će, u skladu sa svojim ovlastima i mogućnostima, i u budućnosti pomagati ovoj ustanovi u provođenju kampanja i drugih projekata, a s ciljem prevencije, kao i što kvalitetnijeg tretmana, resocijalizacije i socijalne integracije korisnika Kampusa - kazao je Mulabdić.

Šahim Kahrimanović, šef Službe za stručne terapijske poslove i naučno-istraživački rad pri Kampusu, zahvalio je ministru Mulabdiću što je ispunio obećanje koje im je dao prilikom posjete.

- Tokom posjete ministra dogovorili smo i korake u vidu zajedničkog nastupa prema javnosti i građanima, pogotovo kada je u pitanju podizanje svijesti o problemu ovisnosti. Tada je dogovorena i nabavka alkoholmetra, koji nam je danas i uručen. S obzirom na to da su neki naši korisnici ovisnici o alkoholu, alkoholometar će nam znatno olakšati rad, jer često imamo nedoumice da li su nakon izlaska ili ulaska u Kampus konzumirali alkohol. Sada ćemo to moći tačno utvrditi, a kako bismo znali koje mjere ćemo poduzimati kada je u pitanju njihov tretman. Ovom prilikom zahvaljujem ministru Mulabdiću i nadam se da je ovo još jedan korak u razvoju naše saradnje, posebno po pitanju kampanja s kojima ćemo građane upoznati u skorijoj budućnosti - kazao je Kahrimanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.