SARAJEVO Od 8 do 21 sat

Organizatoru Erdoanovog mitinga odobreno parkiranje autobusa na Vilsonovom šetalištu

Avaz.ba
18.05.2018 16:07

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je parkiranje autobusa na Vilsonovom šetalištu organizatoru skupa Unije evropskih turskih demokrata, koji će se u nedjelju održati u Zetri, a kojem će prisustvovati i turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan).

Podsjetimo, očekuje se između 10.000 i 15.000 ljudi.

Prema rješenju koje je dobio ''Lemon Time gmbh – Union od European Turkish Democrats Headquarter'', koji stoji iza organizacije 6. redovne generalne sjednice Skupštine UETD-a, autobusi mogu biti parkirani u desnoj saobraćajnoj traci u smjeru kretanja, odnosno od raskrsnice s ulicom Hamdije Čemerlića do raskrsnice s ulicom Vrbanja, u ulici Franje Račkog i na parkingu ispred Zemaljskog muzeja. Odobrenje važi za 20. maj, od 8 do 21 sat.

- Vozač je dužan koristiti najkraći put pri dolasku i odlasku te prilikom parkiranja u desnoj saobraćajnoj traci zauzeti takav položaj da u što manjoj mjeri ometa kretanje pješaka i drugih učesnika u saobraćaju. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila u pješačkoj zoni je 10 km/h. Poduzeti sve mjere sigurnog i nesmetanog prolaza pješaka i drugih učesnika u saobraćaju. U odobrenim terminima regulaciju saobraćaja i parkiranja vozila provesti u saradnji s nadležnom policijskom upravom. KJKP ''Rad'' Sarajevo će osigurati redare za potrebe parkiranja u ulici Franje Račkog i na parkingu ispred Zemaljskog muzeja. Putem sredstava javnog informiranja obavijestiti javnost o izmjeni saobraćaja u odobrenom terminu. Ne pridržavanjem uvjeta datih ovim rješenjem za sobom povlači stavljanje rješenja van snage i nemogućnosti dobivanja drugog - navodi se u saopćenju.

Nakon što je organizator skupa tražio odobrenje, utvrđeno je da podnosilac zahtjeva ispunjava uvjete iz Zakona o uređenju saobraćaja na području KS, zbog čega je Ministarstvo saobraćaja izdalo odobrenje.

NA VRH