SARAJEVO

Organizatoru Erdoanovog mitinga odobreno parkiranje autobusa na Vilsonovom šetalištu

Avaz.ba

18.5.2018

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je parkiranje autobusa na Vilsonovom šetalištu organizatoru skupa Unije evropskih turskih demokrata, koji će se u nedjelju održati u Zetri, a kojem će prisustvovati i turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan).

Podsjetimo, očekuje se između 10.000 i 15.000 ljudi.

Prema rješenju koje je dobio ''Lemon Time gmbh – Union od European Turkish Democrats Headquarter'', koji stoji iza organizacije 6. redovne generalne sjednice Skupštine UETD-a, autobusi mogu biti parkirani u desnoj saobraćajnoj traci u smjeru kretanja, odnosno od raskrsnice s ulicom Hamdije Čemerlića do raskrsnice s ulicom Vrbanja, u ulici Franje Račkog i na parkingu ispred Zemaljskog muzeja. Odobrenje važi za 20. maj, od 8 do 21 sat.

- Vozač je dužan koristiti najkraći put pri dolasku i odlasku te prilikom parkiranja u desnoj saobraćajnoj traci zauzeti takav položaj da u što manjoj mjeri ometa kretanje pješaka i drugih učesnika u saobraćaju. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila u pješačkoj zoni je 10 km/h. Poduzeti sve mjere sigurnog i nesmetanog prolaza pješaka i drugih učesnika u saobraćaju. U odobrenim terminima regulaciju saobraćaja i parkiranja vozila provesti u saradnji s nadležnom policijskom upravom. KJKP ''Rad'' Sarajevo će osigurati redare za potrebe parkiranja u ulici Franje Račkog i na parkingu ispred Zemaljskog muzeja. Putem sredstava javnog informiranja obavijestiti javnost o izmjeni saobraćaja u odobrenom terminu. Ne pridržavanjem uvjeta datih ovim rješenjem za sobom povlači stavljanje rješenja van snage i nemogućnosti dobivanja drugog - navodi se u saopćenju.

Nakon što je organizator skupa tražio odobrenje, utvrđeno je da podnosilac zahtjeva ispunjava uvjete iz Zakona o uređenju saobraćaja na području KS, zbog čega je Ministarstvo saobraćaja izdalo odobrenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.