DRIVE IN AUTOKINO

Sarajlije će ovoga ljeta uživati u gledanju filmova na otvorenom

Lokacija budućeg kina na prostoru nekadašnjeg filmskog studija “Jagomir”

A. T.

20.5.2018

Ovoga ljeta Sarajlije će imati priliku uživati u gledanju filmova na otvorenom u naselju Jagomir. Prema riječima direktora Filmskog centra Sarajevo Jasmina Durakovića, Drive In kino "Dolly Bell" planirano je na prostoru nekadašnjeg filmskog studija “Jagomir”.

Zabavni park

- U Drive In autokino Sarajlije će moći doći automobilima s porodicama i na otvorenom pogledati filmove. Nekada su na ovoj lokaciji postojali laboratoriji, studiji, a sada imamo projekt obnove tog prostora gdje bi trebao biti još uređen i prostor za arhiv, studio, muzej i zabavni park – rekao je Duraković.

Kada je riječ o naplati kina, Duraković ističe da će u početku raditi promotivne stvari kako bi privukli što više ljude.

- Vidjet ćemo poslije kako će to sve ići. Ako se bude i naplaćivalo, to neće biti neki veći iznos, jer ideja je da taj prostor afirmiramo pošto se radi o historijskom mjestu. A, s druge strane, to je odlična lokacija, gdje imamo sve uvjete da radimo takve stvari – rekao je Duraković.

Projekcije filmova, prema njegovim riječima, građani će imati priliku pogledati tokom vikenda, petkom i subotom.

Muzički program

- To je, ustvari, jedan event. Prije projekcije filma bit će organiziran muzički i zabavni program. Uglavnom, to će biti događaj, jedna kulturna i turistička atrakcija u Sarajevu – rekao je Duraković.

 Dva projekta

Direktor Duraković ističe da je pokretanje autokina, jedan od dva bitna projekta na kojima trenutno rade.

- U planu je i gradnja Multimedijalnog muzeja koji će biti  posvećen filmu “Valter brani Sarajevo”. S obzirom na to da se radi o velikom brendu naše kinematografije i države, projekt ima kulturološku i turističku dimenziju – rekao je Duraković.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.