SARAJEVO

Marinko Čavara s predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta

Avaz.ba
22.05.2018 17:43
A
A
A

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je razgovarao sa direktorom NDI programa za srednju i istočnu Evropu Robertom Benjaminom, direktorom NDI programa za BiH Nenadom Simovićem i projekt menadžerom NDI Amnom Hadžikadunić.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH, sa posebnim naglaskom na predstojeće Opće izbore i izmjene Izbornog zakona.

Direktor Benjamin potvrdio je potporu NDI-a političkim strankama i cjelokupnom društvu u Federaciji BiH i BiH, naglasivši kako će NDI i dalje podržavati politički dijalog i biti na raspolaganju za pomoć i saradnju, sa ciljem unapređenja sveukupnog stanja u Federaciji BiH i BiH.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara upoznao je predstavnike NDI-a s aktualnim stanjem u Federaciji BiH te istaknuo kako je konstantni problem kriza koja ima svoje oscilacije te se očituje u odnosima političkih stranaka. Osvrnuo se i na predstojeće izbore i problem izmjena Izbornog zakona, naglasivši kako u ovom trenutku, kad su Opći izbori raspisani, nema smisla više raspravljati o izmjenama Izbornog zakona.

Na kraju sastanka, Predsjednik Federacije BiH zahvalio je NDI na dosadašnjoj suradnji i potpori te izrazio spremnost za nastavak suradnje s ovom značajnom institucijom iz Vašingtona, piše u saopćenju za javnost Ureda predsjednika Federacije BiH. 

Više o:

Marinko Čavara