SPORTSKE MANIFESTACIJE

Tajmer u Sarajevu od večeras odbrojava vrijeme do početka EYOF-a 2019.

A. Durgut/Avaz.ba

Avaz.ba

23.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Svečano postavljanje tajmera za odbrojavanje preostalog vremena do Festivala EYOF 2019 bit će održano večeras u 19 sati ispred SCC-a.

Podsjetimo, EYOF je najveća sportska manifestacija koja će se održati u BiH nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

Svečanoj ceremoniji će prisustvovati gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur, predsjedavajući Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić te direktor i zamjenik direktora EYOF 2019 d.o.o. Senahid Godinjak i Natko Sudžuka.

Prije zvaničnog otvaranja, uslijedit će zabavni dio programa od 18 sati. Za sve prisutne, ali prije svega one najmlađe, organizatori su pripremili kreativne radionice o temi olimpizma, društvene igre (ne ljuti se, čovječe, hop-hop, kviz). Za ostale posjetioce pripremljeni su zabavni program uz DJ-a, kao i pokloni partnera. Svi posjetioci koji još nisu aplicirali za volontere na EYOF 2019 potrebne informacije će moći dobiti na EYOF volonter štandu.

Osim tajmera, svi sugrađani će imati priliku da putem interaktivnog HD ekrana saznaju sve informacije o projektu, komuniciraju s firmom EYOF 2019 d.o.o. te učestvuju u različitim nagradnim igrama.

Podsjetimo, EYOF 2019. je najveći sportski olimpijski festival nakon ZOI ’84, na kojem učestvuju mladi sportisti između 14 i 18 godina. U Sarajevu i Istočnom Sarajevu u osam sportova takmičit će se više od 1.600 sportista.

Zvanična maskota i zaštitno licе EYOF-a je Grudvi koji simbolizira zimu i grudvanjе.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.