JUŽNA LONGITUDINALA

Pothodnik još nije u funkciji, građani pretrčavaju ulicu

Na svim ulazima u pothodnik predviđene su nadstrešnice, od kojih su tri završene, dok su preostale dvije u fazi izrade, rekao Mujić

Pješacima otežano kretanje do stajališta

Piše: A. TABAK

24.5.2018

Radovi na trasi Južne longitudinale, na dionici koja se proteže od ulice Hamdije Čemerlića do ulica Azize Šaćirbegović i Zvorničke, polako se privode kraju, a u promet je pušten saobraćaj. Također, ponovo su u funkciji i trolejbusi. Međutim, građani moraju prelaziti preko veoma frekventne saobraćajnice da bi došli do stajališta, jer pothodnik još nije u funkciji, a ne postoji nikakva signalizacija za pješake. 

 Kamene ploče 

Kako je za „Avaz“ kazao Selvedin Mujić iz „Euro–Asfalta“, u toku su završni radovi na trasi, koji uključuju i uređenje pothodnika koji bi trebao biti završen u narednih 20 dana.


Radnici polažu kamene ploče u pothodniku

- Svi betonski radovi su gotovi i kompletan pothodnik je izmalterisan. U toku su pripreme za molerske radove. Trenutno se postavlja estrih i radnici polažu kamene ploče u objektu – rekao je Mujić, istakavši da su u toku i keramičarski radovi u toaletima i objektu za osiguranje.

Na svim ulazima u pothodnik predviđene su nadstrešnice, od kojih su tri završene, dok su preostale dvije u fazi izrade. U tri pothodnika, kako je kazao, planirani su liftovi koji su u fazi izrade.

Sadnja stabala 

U okviru završnih radova na ovoj trasi asfaltiraju se i pješačke staze koje će biti završene u ovoj sedmici.

- Duž cijele trase uređene su zelene površine, posijana je trava, a zasađena su i stabla uz saobraćajnicu. Preostalo je još da se u Olovskoj ulici prespoje postojeći korisnici na novoizgrađeni vodovod te da se asfaltira ovaj dio – rekao je Mujić.


 Vanjski i unutrašnji sat 


Na staklenoj kupoli bit će montiran sat

Radovi na kružnom toku također su okončani. Osim toga, završena je i staklena kupola koja će krasiti kružni tok. U skorije vrijeme na njoj će biti montiran vanjski i unutrašnji sat.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.