NAŠA TEMA

Sramota glavnog grada: Iako se milioni ulažu u sanacije, ulice su pune rupa

Piše: A. NALO

25.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Gradski oci uveliko maštaju o tome da će se uskoro sarajevskim ulicama voziti utrka Formule E. Međutim, samo jedan krug vožnje po gradu takvu ilizuju bi razbio u stotinu paramparčadi. Na ulicama je rupa do rupe.

Pružni prijelaz

Zato bi čelnicima Gradske uprave, odnosno kreatorima ideje o organizaciji utrke bolida, mnogo pametnije bilo da ne čekaju izbore, već da s nadležnima u Kantonu, Direkciji za puteve i općinama obiđu prvo sve glavne ulice, a da ne zaborave da zađu i u one sporedne.

Još kad bi poduzeli nešto konkretno na terenu, mnogi bi im građani bili zahvalni. Vozači posebno. Svakodnevno se vozila oštećuju, a zabilježeni su i slučajevi da otpadaju točkovi s automobila dok prelaze preko pružnih prijelaza i stotina rupa.

Iako godišnje milioni maraka iz budžeta svih nivoa vlasti odu za sanaciju ulica, novac uglavnom bude iskorišten za puko krpljenje.

A da je tako, na terenu se uvjerila i ekipa „Avaza“. Obišli smo ulice u centru grada, ali i one u Novom Sarajevu, Novom Gradu...

U ulici Fra Anđela Zvizdovića kod škole „Isak Samokovlija“ nalazi se šaht oko kojeg je odavno ispucao asfalt, a nastale su ogromne rupe. Krateri su na pružnom prijelazu na S krivini i oko šina kod „Holidaya“. Ogromne rupe su i u Tešanjskoj ulici, zatim Halida Kajtaza, Kranjčevićevoj, Bolničkoj...

Propao asfalt

Kritično je i u Prvomajskoj ulici u blizini OŠ „Džemaludin Čaušević“, gdje je zemljište ispod asfalta propalo i napravilo ogroman kratar u koji svaki čas neko može upasti. I na tom mjestu u Novom Gradu točkovi otpadaju s vozila. Rupa ima i na Alipašinom Polju, pa će vas na ulazu u B fazu dočekati veliki otvor na ulici. Ruglo su i ulice Hamdije Čemerlića, Drinska...

Kao izbušeni sir izgledaju i ulice Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, gdje su smještene brojne važne institucije. Obje u Centru i Starom Gradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.