PREDUZEĆE ''PARK''

U Sarajevu novim cvijećem uređena "Pionirska dolina"

Avaz.ba

25.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Posjetioce koji dođu u "Pionirsku dolinu" već na samom ulazu, od kapije, dočekat će novouređene cvjetne gredice prepune prekrasnog šarenila. 

Naime, od jutros sve zelene površine uz staze za šetnju u ovom popularnom rekreativno zabavnom centru ukrašene su sa blizu 8.000 komada sezonskog, jednogodišnjeg cvijeća, odnosno kadifom, salvijom, begonijom. 

Novim cvijećem uređene površine u "Pionirskoj dolini" rezultat su akcije preduzeća "Park" započete prije desetak dana u okviru koje će na desetine cvjetnih gredica na javnim površinama u Kantonu Sarajevo dobiti ili su već dobile novo cvjetno ruho. 

Tako su već, sezonskim cvijećem, proizvedenom u "Park"-ovom rasadniku u Nedžarićima uređene površine uz pješačke staze u ulici Maršala Tita, odnosno Malom parku, kod Higijenskog zavoda, u Novom Gradu, u banjskim parkovima na Ilidži, upravo u Pionirskoj dolini, a izvršena je i priprema cvjetnih gredica u Vogošći.

Novo cvijeće u okviru ove akcije u narednim danima radnici preduzeća "Park" zasadit će i u Starom Gradu, u Velikom parku, na zelenim površinama u blizini Alipašine džamije, na Marijin dvoru, u ulicama Zmaja od Bosne, Bulevaru Meše Selimovića, na Dobrinji, na Ilidži. 

Za ove aktivnosti bit će potrebno gotovo 100.000 komada sezonskog cvijeća, koliko su upravo vrtlari i cvjećari "Park" i proizveli u staklenicima. Dio ovog cvijeća ljubitelji uređenih vrtova, balkona i dvorišta mogu nabaviti i u vrtnom centru "Flora" u Nedžarićima u ulici Aleja Bosne srebrene 66, koji je za svoje kupce otvoren svaki dan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.