SJEĆANJA Do danas niko nije odgovarao za počinjeni zločin

Obilježena 25. godišnjica stradanja stanovnika sarajevske Dobrinje

Fena
01.06.2018 15:15

Unija veterana općine Novi Grad danas je organizirala obilježavanje 25. godišnjice stradanja građana naselja Dobrinja prilikom održavanja Bajramskog turnira u malom fudbalu 1993. godine.

Delegacije Kantona, Grada Sarajeva te Općine Novi Grad položile su cvijeće na spomen-obilježje koje se nalazi na parkingu između Trga djece Dobrinje i ulice Grada Bakua na Dobrinji.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo je kazao da se svi trebamo zapitati zašto i 25 godina kasnije niko nije odgovarao za ovaj gnusni zločin kada je iz pravca Veljina s agresorskih položaja od dvije ispaljene minobacačke granate poginulo 15, a teže i lakše ranjeno više od 100 većinom mladih osoba.

- Građani opkoljenog Sarajeva i Dobrinjci koji su se nalazili u dvostrukom okruženju na sve moguće načine borili su se da prežive opsadu i ovaj Bajramski turnir u malom fudbalu bio je njihov način borbe da dokažemo da i u najtežim uvjetima za život mi nastojimo živjeti civilizirano i dostojanstveno - poručio je Fišo.

Tog dana ubijeni su: Atif Bajraktarević, Mirza Deljković, Alija Godinjak, Alija Gojak, Adnan Mirvić, Kemal Mulaahmetović, Dragan Osadčij, Refik Ramić, Jusuf Razić, Munir Sabanić, Adel Selmanović, Danijel Šolaja, Damir Trebo, Asim Zagorica i Marko Žižić, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Oglasi

NA VRH