SARAJEVO

Od ponedjeljka jednomjesečna obustava saobraćaja u ulici Sutjeska

Fena

3.6.2018

Ulica Sutjeska u centru Sarajeva bit će zatvorena za saobraćaj motornih vozila od ponedjeljka, 4. juna, zbog sanacije saobraćajnice i pješačke staze.

Zabrana saobraćanja motornih vozila će biti na snazi do 4. jula ove godine. Početna stanica za autobuse koji su do sada saobraćali iz ulice Sutjeska će tokom izvođenja radova biti u ulici Koševo, počevši od raskrsnice s ulicom Gabelina.

Radovi će biti izvedeni na osnovu ugovora koji su ranije potpisali načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić. Vrijednost projekta iznosi gotovo 160.000 KM, a sredstva je osigurala Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu.

Glavni projekt za sanaciju ulice Sutjeska, ukupne dužine 145 metara, koja je smještena između Alipašine i ulice Koševo, uradilo je Javno preduzeće „Zenica“.

Predviđeno je kompletno uklanjanje asfalta duž saobraćajnice širine šest metara, kao i trotoara i ivičnjaka. Odvodnja površinskih voda, koje su jedan od glavnih uzročnika oštećenja asfaltne strukture, bit će riješena priključenjem novih slivnika na postojeću kanalizaciju te ugradnjom tri nova reviziona okna. Prije asfaltiranja će biti urađena nivelacija šahtova i šibera za vodu, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.