OBRAZOVANJE

Roditelji do 18. juna mogu prijaviti dijete u vrtić

A. NALO

6.6.2018

Roditelji mališana mogu do 18. juna aplicirati za slobodna mjesta, kojih ima u 31 vrtiću. Polaznici vrtića, koji rade od 6.30 do 17 sati, mogu biti djeca od šest mjeseci do polaska u školu, kazao je za “Dnevni avaz” Avdulah Kovačević, predsjednik Upravnog odbora Javne ustanove “Djeca Sarajeva”.  

Razvojni program

- Prijava za pohađanje cjelovitog razvojnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja može se preuzeti u vrtićima “Iskrica”, “Kekec”, “Dječiji grad”, „Ilijaš“ i „Ribica“ ili na web-stranici www.djecasarajeva.edu.ba – pojasnio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, prioritet kod prijema imaju djeca bez roditelja, samohranog roditelja, djeca žrtve nasilja u porodici, djeca oba zaposlena roditelja, mališani koji su se nalazili na listama čekanja tokom prethodne školske godine...

 Ljekarsko uvjerenje

- Roditelji čije je dijete primljeno, dužni su, kad dijete krene u vrtić, dostaviti ljekarsko uvjerenje ne starije od 30 dana. Spiskovi primljene djece, koje sačinjava Komisija za prijem, bit će istaknuti na oglasnim pločama 30. juna – pojasnio je Kovačević. 


 Roditelji koji ne budu zadovoljni, mogu se žaliti Upravnom odboru Javne ustanove. Rok će biti osam dana. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.