PROBLEMI

Šta se dešava sa Šarenim parkom?

Nakon što su pregledali radove, Općina Novo Sarajevo odlučila je osigurati još 25.000 KM kako bi dovela park u ispravno stanje

Općinske službe utvrdile da su u Šarenom parku neispravne sprave

Piše: A. TABAK

8.6.2018

Katanac s ulaznih vrata u Šareni park na Trgu heroja još nije skinut, a kad će biti, niko ne zna. Iako se mjesecima najavljuje otvorenje ovog parka, koji je krajem prošle godine zatvoren zbog sanacije, upitno je kad će se mališani ponovo igrati na ovom mjestu.  

 Završeni radovi 


Hamza: Svi radovi završeni

Aldijana Hamza iz preduzeća “Park”, kojem je Šareni park predat na održavanje, kratko nam je kazala da su svi radovi na kojima su bili angažirani, završeni te da će ostalo preuzeti Općina Novo Sarajevo.

Kako bismo saznali šta se dešava između Općine i “Parka” te zbog čega se čeka toliko dugo da se ovaj park stavi na raspolaganje najmlađim sugrađanima, kontaktirali smo i Općinu Novo Sarajevo.

Kazali su nam da su njihove službe pregledale radove nakon što je “Park” obavio svoj posao te da su utvrdile da sprave nisu ispravne.

 Pješačke staze

- Pješačke staze su, također, samo posute pijeskom, što ne zadovoljava potrebe korisnika igrališta. Zbog toga smo odlučili da se Šareni park dovede u sasvim ispravno stanje, za šta je potrebno osigurati dodatnih 25.000 KM – istaknuli su iz Općine.

Rebalans budžeta 

Iz Općine su rekli da su sredstva za ove namjene planirana rebalansom budžeta Općine za ovu godinu. Do sada je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS izdvojilo 6.800 KM za sanaciju ovog parka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.