CENTAR

Žalbe građana i inicijativa „Avaza“ urodile plodom: Uskoro obnova ulice koja je ruglo Sarajeva

Bit će zamijenjene sve podzemne instalacije, odnosno vodovodna i kanalizaciona mreža te drugi kablovi

Kranjčevićeva ulica puna udarnih rupa i kratera

F. M.

8.6.2018

Jedna od najoštećenijih ulica u centru grada, Kranjčevićeva, uskoro će biti u potpunosti obnovljena. Potvrdio je ovo i načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić na prošloj sjednici Općinskog vijeća (OV) odgovarajući na pitanja i inicijative vijećnika. Tako će nakon pisanja „Dnevnog avaza“ i velikog pritiska građana i vijećnika ova centralna ulica, koja je ruglo grada zbog rupa, konačno biti sanirana. 

 Zajednički projekt

Zbog problema s preduzećem „Vovodod i kanalizacija“ (ViK) ova ulica već dugo je bila na čekanju. Naime, ViK nije želio zamijeniti dotrajale cijevi koje su često pucale, pa su se tako stvarali velike udarne rupe i druga oštećenja. Čini se da su sada ti problemi riješeni.

- Bit će zamijenjene sve podzemne instalacije, odnosno vodovodna i kanalizaciona mreža te drugi kablovi. U ovaj projekt ušli smo s Vladom KS, koja će s nama finansirati cijeli projekt – rekao je Ajnadžić.

Zamjena cijevi

Novac za obnovu Kranjčevićeve već dugo je ležao na općinskom računu.

- Mi smo za to osigurali novac. Oni nisu u stanju da urade ono što od njih tražimo i za šta bismo im platili. Ispod oronulog asfalta su cijevi koje nikad nisu mijenjane i nema smisla da cestu asfaltiramo prije nego što to uradimo – kazao je Ajnadžić.

Udarne rupe, krateri, udubljenja...  

Kranjčevićeva ulica već godinama predstavlja veliki problem i vozačima i pješacima. Stalno pucanje vodovodnih i kanalizacionih cijevi doprinijelo je tome da je ulica puna udarnih rupa, kratera, udubljenja i drugih oštećenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.