Dan šehida obilježen i u općini Novi Grad Sarajevo

Fena
16.06.2018 17:16

Dan šehida i poginulih boraca u općini Novi Grad Sarajevo obilježen je odavanjem počasti najhrabrijim sinovima BiH, koji u temelje slobodne i nezavisne države Bosne i Hercegovine ugradiše svoje živote.

Predstavnici općine Novi Grad, članovi porodica, rodbina i prijatelji poginulih boraca Armije RBiH obišli su mezaristane, a centralna manifestacija održana je na šehidskom mezarju u Buča Potoku.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe prisutni su se sjetili heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata i odali im dužno poštovanje.

Na svim mezaristanima na području Novog Grada proučen je Ja'sin, a hatma za sve šehide proučena je u Gazi Husrev-begovoj džamiji.

Povodom ovoga u zgradi Općine i ove je godine upriličen prijem za 30 porodica šehida i poginulih boraca Novog Grada, kojima je uručena i skromna novčana pomoć. Hedije su uručili Tajib Delalić, pomoćnik načelnika općine Novi Grad za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo, i Emina Viteškić, predsjednica Udruženja organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Novi Grad.

- Ovo je već tradicionalno druženje sa šehidskim porodicama. To je jedan znak pažnje Općine Novi Grad prema porodicama koje su dale svoje sinove i kćeri za slobodu države Bosne i Hercegovine. To je nešto najmanje što možemo uraditi za te porodice. Stoga nastojimo da se porodice okupe i da im se ukaže pažnja koju zaslužuju - rekao je Delalić.

Oglasi

NA VRH