SARAJEVO

Održan 24. bajramski turnir u streljaštvu, šahu, stonom tenisu i pikadu za osobe s invaliditetom

I. BAJROVIĆ

17.6.2018

Povodom Ramazanskog bajrama, u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju invalida općine Novi Grad Sarajevo, u OŠ “Aleksa Šantić” – Nedžarići, jučer je održan 24. tradicionalni bajramski turnir u streljaštvu, šahu, stonom tenisu i pikadu za osobe s invaliditetom.

Učestvovalo je više od 100 takmičara i takmičarki iz svih invalidskih udruženja Kantona Sarajevo te Tuzle, Zenice, Sanskog Mosta, Maglaja, Banovića i drugih krajeva naše zemlje.

Bilo je ovo jedno od najmasovnijih i najkvalitetnijih takmičenja naših invalida na kojem nisu biti u prvom planu rezultati, već druženje uz bajramske praznike.

Nakon višesatnog druženja i sumiranja rezultata, proglašeni su najbolje ekipe i pojedinci u četiri sportske discipline.

U stonom tenisu prvo mjesto osvojila je ekipa Udruženja SRI općine Novi Grad Sarajevo, drugi su predstavnici SRI Maglaj, a treće mjesto pripalo je ekipi SSRI Sanski Most.

U pojedinačnom plasmanu najbolji su: Kasim Cerić (Novi Grad), Muris Kujović (Novi Grad) i Edib Šahman (Maglaj).

U pikadu za žene prvo mjesto osvojile su predstavnice SRI Vogošća, druge su takmičarke SRI Novi Grad, a treće mjesto pripalo je ekipi SIK Tuzla. U pojedinačnoj konkurenciji prva je Benisa Pačariz (Stari Grad), druga Fatima Žilić (Novi Grad), a treća Hasna Hamzić (Maglaj).

U šahu prvo mjesto osvojila je ekipa Udruženja SRI općine Novi Grad Sarajevo, drugo SRI Novo Sarajevo, a treće SRI Ilidža. Pojedinačno najbolji su: Zlatko Miladinović (Novi Grad Sarajevo), Salih Hasković (Novo Sarajevo) i Mirsad Oputić (Novi Grad).

U strerljaštvu za žene prvo mjesto zauzela je ekipa SIK Tuzla, drugo SKOSI Živinice, a treće SIK Tuzla II. Pojedinačno najpreciznije bile su: Alma Hodžić (Živinice), Kadira Nukić (Tuzla) i Ajša Gogić (Banovići).

Najbolje ekipe u streljaštvu u muškoj konkurenciji su: SK OSI Maglaj, SRI Novi Grad i SSRI Maglaj. U pojedinačnoj konkurenciji vodila se dosta izjednačena borba za osvajanje zlatnih odličja. U vrlo jakoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Izudin Husanović iz Maglaja, drugo Šaban Fatić iz Novog Grada, a treći je Hajro Bečić iz Banovića.

Pokrovitelji takmičenja bili su Općina Novi Grad, Gradska uprava i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

- Organizacija takmičenja zaslužuje sve pohvale za uspješnu organizaciju ovog značajnog takmičenja - kazala je Kadira Nukić, predsjednica SS TK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.