SVEČANOST

Ponosni na 165 maturanata

Bili ste uspješna generacija i u nastavnim i u vannastavnim aktivnostima i donijeli školi mnoga priznanja i nagrade, poručila je maturantima direktorica Kolar

Jedan od najsvečanijih trenutaka kad su maturanti bacili akademske kape u zrak ( A. Kuburović)

Piše: A. TABAK

20.6.2018

Za 165 maturanata Srednje ekonomske škole, njihove nastavnike i roditelje jučer je upriličena svečanost na kojoj su im uručene diplome. Poželivši im sreću u daljnjem životu, direktorica škole Jadranka Kolar kazala je na početku svog obraćanja da sa ponosom ispraćaju maturanate generacije 2014. - 2018.  

 Dobri ljudi

- Vi ste 105. generacija naših učenika i škola je ponosna na vas. Ponosni smo kad vidimo da se sve što ulažemo u naše učenike, vraća kroz njihovo odrastanje uz želju da postanu dobri i odgovorni ljudi. Vjerujem da ćete znanje koje nosite iz ove škole, iskoristiti na najbolji mogući način i da ćete uskladiti svoje želje i ambicije. Bili ste uspješna generacija i u nastavnim i u vannastavnim aktivnostima i donijeli ste školi mnoga priznanja i nagrade – poručila je maturantima Kolar.

Da je tokom četverogodišnjeg školovanja bilo dosta uspona i padova, ispričala nam je Ajla Brezac, jedna od maturantica ove škole.


Sretni roditelji mladih ekonomista ( A.Kuburović)

Maturanti su preuzeli i diplome ( A.Kuburović)

Lijepe uspomene

- Ali, prebrodila sam sve te padove zajedno sa svojim kolegama. Ostvarili smo dosta lijepih uspomena, kojih ću se sjećati cijelog života. Sa profesorima sam imala dobru saradnju i naučila sam mnogo toga, ne samo iz obrazovanja nego i stvari koje će mi pomoći u životu – rekla je Brezac, istaknuvši da Ekonomska škola, prije svega, nudi obrazovanje za život.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.