NAKON NEVREMENA

Kanalizacija poplavila zgradu na Dobrinji: Izvođači radova poručuju da ih ne smaramo?!

M. Dautbegović/Avaz.ba

M. DAUTBEGOVIĆ

23.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Obilne kišne padavine koje su jučer pogodile Sarajevo izazvale su mnoštvo problema građanima, pogotovo onima koji žive u novosagrađenim zgradama u sarajevskom naselju Dobrinja V.

Naime, novoizgrađena zgrada u ulici Branislava Nušića potpuno je poplavljena kanalizacijom, a prema riječima stanara, ovo je treći put da se nešto ovako dešava.

Da stvar bude tragičnija, ova je zgrada sagrađena prije nekoliko mjeseci, a radove je izvodila firma "Džekos" u saradnji sa Stambenim fondom Kantona Sarajevo.

Kako je Kantonalni stambeni fond stanove u ovoj zgradi prodavao mladim bračnim parovima s djecom, stanari ove zgrade sada su suočeni s velikim problemom, jer osim činjenice da im se u zgradi izlijeva kanalizacija, ne rade ni liftovi, pa su trudnice i majke s malom djecom dovedene gotovo pa u talački položaj.

I to nije sve.

Bezobrazluk i bahatost odgovornih u firmi "Džekos" i Kantonalnom stambenom fondu prelazi sve granice. 

Da nam se pojasni situacija, kontaktirali smo Željka Galića, rukovodioca Odjela za tehničke poslove pri Kantonalnom stambenom fondu KS.

Međutim, ni u Stambenom fondu ni u firmi Džekos "pojma nemaju" ko je kriv, niti su spremni preuzeti bilo kakvu odgovornost.

- Gospodin Mirsad Karišik, iz firme "Džekos", je bio na licu mjesta, a ja ne mogu davati nikakve izjave jer nisam bio tu. Dobivam jedne informacije od Karišika, a druge od stanara. Ekipe su na terenu i rade na popravci štete - kazao je za Avaz.ba Galić, ne odgovorivši nam na pitanje kako je moguće da niko u Stambenom fondu KS nije bio na licu mjesta niti ima informacije o tome šta se desilo.

No, tu sramoti Stambenog fonda KS i firme "Džekos" nije kraj.

Šef gradilišta zgrade u ulici Branislava Nušića Mirsad Karišik nam je u vrlo kratkom telefonskom razgovoru rekao da ne može davati nikakve informacije jer "nije upućen"?!

- Ne trebaš me smarati - kazao nam je Karišik na pitanje da prokomentira situaciju. 

A, kako izgleda kada kanalizacija poplavi u jednoj stambenoj zgradi najbolje da pogledate sami.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.