VELEŠIĆI

Haos u saobraćaju!

U manjim ulicama zabranjen prolaz u oba pravca

Veliki problemi traju već danima

Dž. BAJRIĆ

24.6.2018

I pored velikih gužvi u saobraćaju koje stanovnicima naselja Velešići otežavaju kretanje, probleme im prave i radovi na putevima. U posljednjih nekoliko mjeseci konstantno propadaju dijelovi puta od Saobraćajne škole do iznad Osnovne škole “Velešićki heroji”.  

Sanirati štetu

Preduzeće “Rad” uz velike napore pokušava da sanira nastalu štetu, ali im posao posljednjih dana otežavaju padavine. Prema riječima mještana, situacija već peti dan nije ništa bolja.

- Najveći problem prave nam isječeni dijelovi puta, koji onemogućavaju neometano odvijanje saobraćaja. U poslijepodnevnim satima, kad se sugrađani vraćaju sa posla, nastaje pravi haos, jer mnogi traže neki zaobilazni put kako bi sigurno došli do svojih domova – kazao nam je jedan od mještana.

Zbog dugogodišnjih problema na dijelovima puta, koji su prvo propadali, jer su pod asfaltom pucale vodovodne cijevi, a sada propadaju zbog neadekvatne sanacije tih dionica, mještani se pitaju postoji li, uopće, rješenje.

 Veliki kanali

- Najgora situacija je bila u petak, kad je na dijelu koji je isječen, voda koja se nakupila od višesatnih padavina, počela da stvara kanale, koje nije moguće prijeći autima, te su se morali tražiti alternativni pravci. To je predstavljalo veliki napor, jer je ovo malo naselje, koje ima jednu glavnu ulicu i mnoštvo manjih, u kojima je zabranjen prolaz u oba smjera - kazao je jedan od stanovnika ovog naselja.

Hoće li se situacija u ovom naselju riješiti i da li preduzeće “Rad” ima adekvantan odgovor, ostaje da se vidi.




Isječeni dijelovi puta

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.