PRIJEDLOZI

Općina Stari Grad: Obustavu saobraćaja radi utrka dozvoliti samo u manje frekventnim ulicama

Ilustracija

Fena

25.6.2018

Općina Stari Grad apelirala je na Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo da ubuduće odobrava obustavu saobraćaja na glavnoj gradskoj saobraćajnici radi utrka, samo u iznimnim situacijama.

- Obustava saobraćaja na glavnoj gradskoj saobraćajnici, kao što je to bio slučaj u petak navečer, na relaciji: Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Telali, Bentbaša (od raskrsnice sa ulicom Telali do ulice Nevjestina) i Mula Mustafe Bašeskije, najčešće dovodi do potpunog saobraćajnog kolapsa u gradu – navodi se u saopćenju Općine Stari Grad Sarajevo.

Kako navode, Općina ne izdaje nikakve saglasnosti za održavanje ovakvih utrka na teritoriju ove općine, ali građani i brojni drugi posjetioci grada itekako osjećaju posljedice ovakvih odluka.

Općina Stari Grad, kako se dodaje, dužna je da reagira po ovom pitanju upravo iz razloga što prima brojne primjedbe građana koji vjeruju da je ovaj organ za to nadležan.

Ne umanjujući značaj ovakvih događaja koji su mahom humanitarnog karaktera, iz Općine smatraju da im je dužnost da reagiraju i zatraže od Ministarstva saobraćaja da ubuduće za potrebe  održavanja utrka  koriste manje frekventne ulice ili šetnice, kao što su Aleja ambasadora, Vilsonovo šetalište, gdje neće dolaziti do saobraćajnog kolapsa ili će obustava saobraćaja imati manje posljedice, saopćeno je iz Općine Stari Grad.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.