SARAJEVO

Skupština KS: Zastupnici usvojili budžet KS uvećan za 82 miliona KM

S. Saletović

Piše: A. T.

25.6.2018

Zastupnici Skupštine KS, sa 19 glasova za i 12 protiv usvojili su rebalans budžeta KS za ovu godinu koji je uvećan za 82 miliona te trenutno iznosi 851.680.835 KM.

Dževad Rađo, šef Kluba SBB-a koji je dao podršku rebalansu budžeta izrazio je zadovoljstvo što u šest mjeseci već drugi put imaju povećanje budžeta, ali i žaljenje zbog nedostatka ulaganja u veće projekte.

- Ovo jesu značajna sredstva i ja se iskreno nadam da ćemo imati priliku i da neke započete projkte ranijih godina uspijemo konačno privesti kraju. S druge strane, imam osjećaj da imamo puno novca, ali da ne znamo kako da ga potrošimo. Nažalost, nemamo niti jedan veći značajniji projekt koji bi mogao da pokrene priču o kojoj mi iz Saveza za bolju budućnost govorimo već osma godina, nešto kapitalno da ostavimo iza sebe, iza ovog mandata. Da li je to transverzala koju već radimo 40 godina ili rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže ... To me zabrinjava - rekao je Rađo,.

Šef Kluba SDA Mirza Čelik istakao je da je bilo puno polemike kada je u pitanju rebalans budžeta KS, ali da se njihov klub i prije početka sjednice izjasnio da će podržati ovakav rebalans.

- Imamo određeni priliv sa većeg nivoa i evo mi smo to raspodijelili u korist svih onih koji konzumiraju potrebe budžeta, a to su građani KS. Naravno da će se osjetiti ovaj rebalans u samom KS - istakao Čelik.

S druge strane zastupnici Naše stranke nisu podržali predloženi rebalans budžeta. Nijedan od 15 amandmana koji su uložili na prijedlog izmjene i dopune Budžeta KS Skupština i Vlada nisu usvojile. 

Predloženi rebalans budžeta ostao je i bez podrške nezavisnih zastupnika koji su mišljenja da se radi o predizbornom budžetu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.