SARAJEVO

Rifat Škrijelj, rektor UNSA-e, sastao se s dekanom Ajanovićem: Stomatološki fakultet investira pet miliona KM u novu opremu

M. Aš.

3.7.2018

Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA), posjetio je danas sa svojim saradnicima Stomatološki fakultet u Sarajevu, kako bi se na licu mjesta uvjerio kako teku radovi na rekonstrukciji ove zdravstvene ustanove, koja je iz vlastitih sredstava započela obnovu i renoviranje laboratorija, ali i kompletnog vanjskog i unutrašnjeg objekta. 

Vrijednost radova na obnovi Stomaloškog fakuleta u Sarajevu, na čijem je čelu dekan Muhamed Ajanović, iznose pet miliona maraka, što je velika investicija za jednu zdravstvenu ustanovu.

- Posjetio sam Stomatološki fakultet, jer sam želio obići radilište, i ono što sam vidio, moram reći da je impozantno. Oni obnavljaju i laboratorij, ulažu u novu opremu, ušli su i u ozbiljnu fazu rekonstrukcije nabavke i novih stomatoloških stolica. Ovo je najveća rekonstrukcija od osnivanja Fakulteta i ovo što rade je za pohvalu – rekao nam je Škrijelj.

Prema njegovim riječima, kada se radovi završe, Stomatološki fakultet bit će najopremljeniji u regionu.

- Bukvalno, oni će preporoditi Fakultet jer investiraju novac, s dekanom Ajanovićem na čelu, na pravi način, a sve iz vlastitih sredstava – istakao je Škrijelj.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.