SARAJEVO

Zvanično počeo Program fostering udomljavanja

D. B.

3.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Predstavništvo Fondacije "Dogs Trust" u BiH organiziralo je danas u Sarajevu veliki događaj povodom zvaničnog početka Programa fostering udomljavanja, u koji je upravo primljen i prvi pas, te povodom obilježavanja početka ljeta s našim ljubimcima.

U okviru događaja upriličeno je proglašenje pobjednika fototakmičenja "Kako ja i moj pas ličimo", te uručenje nagrada za najboljih 20 fotografija, a bogati poklon-paketi korisni za ljetne dane bit će na kraju Programa podijeljeni svim posjetiocima i predstavnicima medija!

Događaju je, osim članova "Dogs Trust" bh. tima, prisustvovao i visoki predstavnik Fondacije iz Velike Britanije, koji je presjekao vrpcu za simbolični početak Programa Fostering udomljavanja.

- Prvi put, zahvaljujući ovom projektu, uključit ćemo se u proces udomljavanja pasa u BiH. Prema našim saznanjima, ovo je prvi takav program u BiH. I kao i svi naši programi, želimo pomoći da se problem s napuštenim psima u BiH riješi trajno – istakao je Anel Bećirović, šef predstavništva "Dogs Trust" fondacije u BiH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.