OŠ HRASNO

Provalili sef u kojem je Mirvić sakrio pečate

Uz odobrenje policije i tužioca nasilno otvorili sef s pečatima

Komisija za primopredaju dužnosti i ostalog službenog materijala izvršila popis u OŠ „Hrasno“

Piše: A. TABAK

4.7.2018

Pečati Osnovne škole „Hrasno“ koje je smijenjeni direktor Sejdo Mirvić odbio predati novoizabranoj direktorici Nermini Planinčić pronađeni su u zaključanom sefu, čije je ključeve Mirvić odnio sa sobom. To je za „Avaz“ potvrdila v. d. direktorice Nermina Planinčić, istakavši kako su uz odobrenje Policijske uprave Novo Sarajevo i nadležnog tužioca nasilno otvorili sef u kojem su pronašli tražene školske pečate. 

Školski odbor 
 

- Bivši direktor Mirvić dolazio je u školu, međutim, na upit članova Komisije gdje su pečati, on je rekao da su van škole, što je zabilježeno i u zapisniku. Odbio je predati ključeve od sefa u kojem inače moraju da stoje pečati škole. Nije došao na primopredaju, tako da smo mi nasilno otvorili sef i tu smo ih pronašli. Ja sam nakon rada Komisije preuzela pečate i ključeve – rekla je Planinčić. 

Dodaje da je u ponedjeljak završena primopredaja i da je Komisija za primopredaju dužnosti i ostalog službenog materijala izvršila popis.

S obzirom na to da su već neko vrijeme učenici ove škole uskraćeni za odlazak u školu prirode ili na ekskurziju, direktorica Planinčić tvrdi da će djeca ipak ići na ekskurziju i da je to pitanje bilo na dnevnom redu na posljednjoj sjednici Školskog odbora.

 Izvještaj direktora 


Planinčić: Djeca će ići na ekskurzije

- Ovaj problem nastao je jer nije bilo izvještaja direktora. Na sljedećem sastanku krajem jula i početkom avgusta ta tačka će biti stavljena kao prioritet. Djeca će sigurno ići na ekskurziju i u školu prirode jer je ovo odgojno-obrazovna ustanova i veoma smo svjesni svoje uloge da smo ovdje radi djece – rekla je Planinčić, koja je imenovana na funkciju v. d. direktorice na period od šest mjeseci.

I jučer smo kontaktirali Mirvića, ali nije odgovarao na telefonske pozive.

Sve već viđeno  

Dodaje da su sličan problem imali s direktorom Mirvićem prije dvije godine i tada djeca nisu otišla u školu prirode ni na ekskurzija.

- Ovo je već sve viđeno. I meni je drago kao roditelju i uposleniku škole da je ovo konačno završeno i da krenemo u neku drugu priču – rekla je Planinčić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.