RAD

Pauk služba dobiva pojačanje, u oktobru stiže još jedno vozilo

Završena je kompletna procedura javnih nabavki, kazao je Babić

Na terenu svaki dan pet vozila

Piše: A. NALO

9.7.2018

Do polovine oktobra u krug preduzeća “Rad” treba stići novo vozilo za Pauk službu. Završena je kompletna procedura javnih nabavki, kazao je za “Dnevni avaz” direktor Selim Babić. 

Uplata naknade

- Vozni park Službe saobraćaja u mirovanju pri preduzeću “Rad“ trenutno ima na raspolaganju pet vozila. Svakodnevno su angažirana na poslovima uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa saobraćajnica ili trotoara – ističe Babić.

Prema njegovim riječima, od početka godine do kraja juna, uz asistenciju patrola Ministarstva unutrašnjih polova KS, uklonili su 1.666 nepropisno parkiranih vozila.

- Vozači čija su vozila odvezena na depo Pauk službe u ulici Halida Kajtaza dužni su uplatiti naknadu za premještanje vozila putem pauk službe u iznosu od 100 maraka, plus ležarinu 11,50 KM i prekršajni nalog za nepropisno parkiranje koji izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova – pojasnio je Babić.

Općina Centar 

Inače, najviše nepropisno parkiranih vozila ukloni se s područja Općine Centar. Također, veliki broj vozila uklonjen je i iz Starog Grada.

Brojke

1.666 nepropisno parkiranih vozila uklonili od početka godine

100 KM premještanje vozila

11,50 KM dan ležarine


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.