GODIŠNJICA

Obnovljena fontana na Željezničkoj stanici u Sarajevu napokon vratila stari sjaj gradu

A. Durgut

Avaz.ba

10.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Gradska uprava Sarajeva organizirala je sinoć prigodan program na Trgu žrtava genocida u Srebrenici u Sarajevu posvećen sjećanju na ubijene Srebreničane u genocidu u julu 1995. godine i obilježavanju 23. godišnjice od tog stravičnog događaja.

U sklopu programa predstavljen je novi izgled fontane, koja se nalazi ispred Željezničke stanice u Sarajevu.

Nakon što je godinama bila zapuštena i u lošem stanju, fontana je dobila novi izgled i Željezničkoj stanici, barem djelimično, vratila stari sjaj.

U svom sinoćnjem obraćanju predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva Fikret Grabovica kazao je da roditelji ubijene djece iz Sarajeva itekako razumiju majke Srebrenice te je podsjetio da su brojni od njih izgubli dvoje ili više djece. 

- Šta reći u trenutku kada ostajete bez daha i kada vam se cijepa srce, nego da mi i majke Srebrenice nosimo istu ili sličnu bol jer ni njih ni nas nema ko zvati "majko i oče" - kazao je Grabovica.

Naglasio je da su zbog te zajedničke boli oni svi okupljeni u Sarajevu kako bi dali do znanja da su uz preživjele žrtve srebreničkog genocida, najavivši da će uz njih biti i 11. jula u Potočarima, kada će neki od njih u kabur spustiti svoje najdraže.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.