PROBLEMI

Kanalizacija prodire u stanove

Fekalije su preplavile hodnik, kazala Kahriman

Fekalije se iz podruma šire u stan

Piše: D. BAŠIĆ

10.7.2018

Stanari zgrade u ulici Džidžikovac na broju 13 danima imaju problem s kanalizacijom. Fekalije iz podruma prodiru u stanove te se širi neprijatan miris.  

 Poplavljen hodnik

Najgora situacija je u prizemlju zgrade, u stanu Sulejmane Kahriman koja, kako kaže, već sedam dana ne može ni da kuha, a ni da spava.

- Ujutro me probudio smrad. Kada sam ustala, imala sam šta i da vidim. Fekalije su preplavile hodnik. Od tog momenta pa sve do sada nisam prestala s čišćenjem. Danima mi donose hranu, ne mogu da kuham jer sam morala i frižider i šporet da izmaknem. Od smrada ne mogu da spavam - kazala je Kahriman.  

Iako je ekipa „Sarajevostana“ izašla na teren, problem nisu uspjeli otkloniti. Kako je dodala Kahriman, radnici su rekli stanarima da fekalije kupe kantama.

Čekaju reakciju

Jedan od stanara nam je rekao kako nema više snage da čisti niti da se bori s ovim problemom.

- Sa 70 godina zaista ne mogu svaki dan čistiti podrum. Do članaka su svaki dan fekalije. Nadamo se da će napokon neko reagirati na naše žalbe - rekao je stanar.


Bez odgovora 

Kako bismo pitali šta će poduzeti da riješe problem stanara na Džidžikovcu, kontaktirali smo nadležne u „Sarajevostanu“. Međutim, nakon više pokušaja odgovor jučer nismo dobili.  

Kahriman: Danima skupljam fekalije u stanu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.