Jusuf Nurkić ipak ne želi graditi dvoranu na Koševskom Brdu

SAZNAJEMO Iako je Općina bila spremna prodati zemljište bh. košarkašu

Jusuf Nurkić ipak ne želi graditi dvoranu na Koševskom Brdu

Jusuf Nurkić, bh. košarkaška zvijezda, odustao je od ideje da na uglu ulica Antuna Hangija i Marija Mikulića na Koševskom Brdu gradi sportsku dvoranu. Kazali su nam ovo u Općini Centar, naglašavajući da je u međuvremenu ipak raspisan javni poziv o prodaji ovog zemljišta kako bi se izgradio sportski objekt.

Pet lokacija

Nurkić je još prošle godine izrazio želju da gradi savremeni sportski objekt na nekoj od lokacija u gradu, pa su mu tada predstavnici Općine prvi ponudili čak pet mogućih lokacija za ovu namjenu.

- Odabrana je ova na Koševskom Brdu kao najprihvatljivija. Međutim, nakon određenog vremena Nurkić je putem svojih predstavnika obavijestio Općinu da odustaje od izgradnje sportskog objekta – kazali su nam u Centru.

Planirano je da se na ovoj zelenoj površini gradi objekt površine 2.650 kvadrata s minimalno 40 parking mjesta.

Kako nam je kazao načelnik Centra Nedžad Ajnadžić, ukoliko niko ne bude želio na ovoj lokaciji graditi sportsku dvoranu, Općina će praviti nešto drugo.

Nećemo žuriti

- Ukoliko ne bude zainteresiranih, lokaciju ćemo odrediti za nešto drugo poput sportskih sadržaja za mlade ili možda da gradimo budući centar za mlade, pa i stanove namijenjene njima. Bitno je da je sadašnje rješenje legitimno i da ga podržavaju postojeći regulacioni planovi. Razgovarat ćemo s građanima, stručnjacima iz oblasti arhitekture, prostora, mladih... – rekao je Ajnadžić te dodao da se neće žuriti s prodajom.

Vijećnicima nejasna namjena

Ranije je i Općinsko vijeće (OV) podržalo inicijativu za izgradnju sportskog objekta na ovoj lokaciji. Međutim, na jednoj od posljednjih sjednica vijećnicima u potpunosti nije bilo jasno šta će sve sadržavati izgrađeni objekt. Neki su tada pitali načelnika hoće li objekt sadržavati trgovačke radnje, stanove, parking, sumnjajući da se izgradnjom sportskog objekata s različitim sadržajima nastoji nekom namjestiti poslovni prostor, stan ili parking.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH