PROBLEMI

Stanari se guše u smradu pa zvali i policiju u pomoć

Fekalije prodiru iz podruma u stanove, a smrad se širi po dijelu naselja

Ogorčeni stanari su molili policiju za pomoć

D. BAŠIĆ

12.7.2018

Stanari zgrada u ulici Džidžikovac jučer su pozvali policiju u pomoć, jer im niko od nadležnih nije došao da riješi problem zbog puknutih cijevi iz kojih se u stanove izlijevaju fekalije. Kanalizacija curi već osam dana.  

Napravili zapisnik

Naša ekipa jučer se zatekla na licu mjesta u trenutku kada je policija došla. No, pošto nisu nadležni, policajci su samo napravili zapisnik.

Stanari su ogorčeni jer fekalije prodiru iz podruma u stanove, a smrad se širi po dijelu naselja.

„Sarajevostan“ angažirao bager za sanaciju

Goran Štimac, jedan od stanara koji 60 godina živi na Džidžikovcu, tvrdi da ovakve probleme nikada ranije nisu imali.

- Danima ne mogu da izađem na balkon od smrada. Zar se i ovo može desiti u centru grada. Kako je toplije vrijeme, smrad postaje nesnosan - istakao je Štimac

Sulejmanu Kahriman naša ekipa je zatekla je kako čisti fekalije iz stana. Kako ističe, više nema gdje da se skloni niti da spava.

Strpljenja ponestaje  

- Danima samo čistim. Na ovom pragu ležim, sjedim i spavam. Fekalije su mi probile u stan, hodnik mi je poplavljen. Zovem stalno upravitelja i niko se ne javlja. Redovno plaćam „Sarajevostan“ i nije pošteno prema nama da se ovako ophode, jer neće da reagiraju – rekla je Kahriman.

Stanarka Aldijana Preljević kaže da strahuju i za djecu, jer je moguća pojava zaraza.

Mehmedagić: Problem će biti riješen 

Nakon što je policija došla, pojavila se i ekipa „Sarajevostana“ s bagerom kako bi otklonila kvar. Mirsada Mehmedagić iz ove firme rekla je da su dežurne ekipe izašle na teren istog dana kada su primili poziv od stanara.

- Odmah smo reagirali. Naša cisterna ne može to da pročepi pa smo dali nalog „Vodovodu i kanalizaciji“, čije su cisterne jače, ali ni oni nisu mogli da uklone problem. Za vikend su opet ekipe dolazile na teren, ali ništa nije bilo riješeno zato što nema vanjskog šahta. Ali, mi ćemo naći način da riješimo ovaj problem – potvrdila je Mehmedagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.