PROBLEMI

Sarajevo: Čim padne jača kiša, poplave podrumi i nestane struje!

Situacija kad padne kiša

D. BAŠIĆ

15.7.2018

Stanovnici ulice Safeta Hadžića u Novom Gradu imaju problem koji traje godinama. Čim padne obilnija kiša, garaže i podrumi poplave, a zgrade na broju 94 i 96 ostaju bez struje.  

Pucaju zidovi 

Kako stanari tvrde, ovaj problem traje od davne 1998. godine, a niko od nadležnih nije reagirao. Ferid Dobrača kaže da više nema snage da se bori s ovim problemom te da se niko nikada nije udostojio da nešto poduzme.

- Godinama se obraćamo, ali niko od nadležnih ništa nije uradio. Istina je da izađu na teren, ali uvijek sve ostane na riječima. Došlo je do pucanja ploče zgrade, što se odražava na zidove pojedinih stanova. Strah nas je do kada će ovo trajati – ogorčeno je rekao Dobrača.

Nema pomoći

Najkritičnija je situacija u stanovima u prizemlju. Fikreta Čamur živi ovdje od 1988. i kaže da je situacija sve gora.

- Živim ovdje 30 godina, a 20 mi poplave zagorčavaju život. Svaki put otvorimo šahtove, ali nema koristi. Kad ekipe izađu na teren, naprave zapisnik i sve se na tome završi. Sve dok neko ne nastrada, neće nam pomoći. Naš problem nikoga ne zanima. Samo gledamo u nebo i molimo da kiša ne padne – istaknula je Čamur.



Voda dođe do polovine garaža ( A. Durgut)

Upravitelj upoznat

Kako bismo saznali više informacija o ovom problemu, kontaktirali smo i upravitelja zgrade “Oki”. Oni su nam potvrdili kako su upoznati s ovim problemom, ali da nam trenutno ne mogu dati konkretne informacije.

Zgrada koja je u najkritičnijem stanju ( A. Durgut)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.