RAZGOVOR

Nastavit ćemo sve projekte, očekuju nas i nove premijere

Bajrović: Posebno se posvetiti zahtjevnim projektima

F. M.

21.7.2018

Izudin Bajrović od jučer je i zvanično vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS). Tako je prijedlog Upravnog odbora NPS-a potvrdila i Vlada KS, što je bio osnovni preduvjet da se on imenuje.  


Mnogo posla

On je na ovoj funkciji naslijedio Marijelu Hašimbegović, koju je Vlada KS ranije smijenila, jer su zastupnici u Skupštini KS oborili izvještaje o radu i finansijskom poslovanju ove kulturne ustanove za prošlu godinu.

Bajroviću, koji je do sada bio na poziciji direktora Drame Narodnog pozorišta, jučer je bio prvi radni dan na čelu Pozorišta. Upravo je za “Dnevni avaz” dao i jednu od prvih izjava na novoj funkciji. Kazao nam je da ga očekuje mnogo posla.

- Vidio sam koliko me obimnog i ozbiljnog posla očekuje, ali se nadam da će se stvari posložiti i da ćemo krenuti naprijed. Potrebno je da nastavimo sve započete projekte. Očekuju nas nove premijere, zahtjevni projekti, čemu ćemo se posebno posvetiti – naglasio je Bajrović.


 Naredna sezona 

Iako su trenutno godišnji odmori, novi direktor jedne od najznačajnijih institucija kulture u BiH kazao je da će se potruditi da narednu sezonu dočekaju spremni. U međuvremenu će napraviti kvalitetan plan za buduće projekte i premijere, koji očekuju Narodno pozorište.


Prvi radni dan 

Bajrović je jučerašnji, prvi radni dan, kako nam je ispričao, iskoristio da sagleda sve ono što ga zatiče na direktorskoj poziciji. A već narednih dana, kaže, zajedno s uposlenicima, kreće u nove projekte i premijere, koje najavljuje već za septembar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.