SARAJEVO

Mještani ne mogu prići svojim kućama, načelnik Efendić ih sedmicama ignorira

Piše: Avaz.ba

23.7.2018

Mještani sarajevske ulice Humačka ploča u naselju Briješće posljednih dana prolaze kroz pravu agoniju, a velika većina njih trenutno ne može ni prići svojim kućama.

Naime, već nekoliko sedmica u ovoj ulici se odvijaju radovi na obnovi vodovodne mreže, a sve finansira Općina Novi Grad.

Međutim, prema izjavama mještana koji su nam se javili radovi se obavljaju sporo i traljavo, redovno se oštećuju cijevi zbog kojih vode u ovoj ulici ili nema nikako ili ima ali je onečišćena muljem.

Dodatne probleme mještanima stvara kiša koja razrovljenu ulicu pretvara u neprohodnu stazu, zbog čega se automobilima ne mogu ni prići svojim kućama. Zbog svega je na teren izašla i Federalna uprava civilne zaštite čiji pripadnici pomažu mještanima u čišćenju ulice.

Iako su nekoliko puta pozivali načelnika Semira Efendića on se oglušio te još nikada nije izašao na lice mjesta kako bi se informirao o radovima ali i problemima mještana.

Razlog takvom ignorantskom odnosu mogao bi se kriti iz navoda mještana da radove u ovoj ulici istovremeno obavljaju čak dvije firme, a jedna od njih navodno nije legalno ni registrirana!? Upravo zbog toga je upitno i kako je ta firma dobila posao obavljanja radova od strane Općine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.