Za zbrinjavanje otpada u Sarajevu 204.300 KM

ZAŠTITA OKOLIŠA Ministrica Edita Đapo i direktor Selim Babić potpisali dokument

Za zbrinjavanje otpada u Sarajevu 204.300 KM

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo s direktorom KJKP RAD Sarajevo Selimom Babićem potpisala je danas Ugovor o sufinansiranju projekta odlagališta inertnog materijala građevinskog otpada i postrojenja za recikliranje građevinskog otpada u okviru Regionalnog centra za upravljanje otpadom.  

Ovaj projekt bit će sufinansiran sa 204.300 KM. Sredstva su dodijeljena putem javnog poziva na osnovu Odluke Federalne vlade u okviru Akcionog plana strategije okoliša za 2018. godinu - podrška regionalnim centrima za upravljanje otpadom i regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom u Federaciji BiH.  

- Očekujemo da će sredstva doprinijeti uspješnoj realizaciji ovog projekta i unapređenju sistema upravljanja otpadom uopće. Pitanje zaštite životne sredine je ključno u pogledu zaštite zdravlja i života naših građana, te ćemo i dalje podržavati slične projekte i raditi na unapređenju sistema zbrinjavanja otpada u skladu sa standardima Evropske unije i uz primjenu savremenih tehnologija - saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH