SASTANAK

Đapo razgovarala s ambasadoricom Mongolije o mogućnostima saradnje

Sa sastanka

Avaz.ba

26.7.2018

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je u nastupnu posjetu nerezidentnu ambasadoricu Mongolije u Bosni i Hercegovini Batungalag Gankhurai (Battungalag Gankhuurai), s kojom je razgovarala o mogućnostima bilateralne saradnje u oblasti zaštite okoliša i turizma.

Ambasadorica je naglasila da je građanima Mongolije BiH prilično poznata i da ima mogućnosti za saradnju te da su građani Mongolije zainteresirani za posjetu Bosni i Hercegovini i obilazak njenih znamenitosti, saopćeno je iz Vlade Federacije BiH.

Što se tiče zaštite okoliša, kazala je da se obje zemlje susreću sa sličnim izazovima, kao što je zagađenje zraka uzrokovano primjenom tradicionalnih energenata i industrija.

- Jedinstvo bh. različitosti je posebna vrijednost, jer je Bosna i Hercegovina oduvijek bila mjesto susreta različitih civilizacija, kultura i religija, Istoka i Zapada. Naša prirodna bogatstva - prekrasne rijeke, vodopadi, jezera i diljem svijeta poznate olimpijske planine - sve zajedno dovelo je Bosnu i Hercegovinu među poželjne turističke destinacije - kazala je Đapo, navode iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Predstavivši najbitnije znamenitosti i događaje u BiH, ministrica Đapo je naglasila da je Bosna i Hercegovina mala zemlja s mnogo znamenitosti, prirodnih ljepota i bogatim kulturno-historijskim naslijeđem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.