TREBEVIĆ

Građani ispaštaju zbog politike

Radnici „Sarajevoputeva“ obnavljaju samo cestu koja pripada KS ( S. Saletović)

D. BAŠIĆ

1.8.2018

Nakon što je prije mjesec konačno počela obnova uništene ceste prema Trebeviću, brojni građani i turisti obradovali su se da će lakše stizati do omiljenog izletišta. Međutim, tek što su radovi započeti jasno je bilo da se obnavljaju samo dijelovi ceste koji pripadaju KS, a da oni koji su u Istočnom Novom Sarajevu ostaju nedirnuti.  

Čvrsto obećanje

Ekipa „Dnevnog avaza“ na terenu je zatekla radnike „Sarajevoputeva“ koji već danima krpe rupe i popravljaju oštećenja. Posebno su nezadovoljni vlasnici ugostiteljskih objekata, kojima je samo prije dva mjeseca čvrsto obećano da će put u cijelosti biti saniran.

- Trebević je zasigurno jedna od ljepših destinacija, koji privlači veliki broj turista i posjetilaca, te je renoviranje puta bilo neophodno. Gosti, kojih je svake godine sve više, mnogo puta su nam se žalili na loš put. Žalosno je da zbog politike svi ispaštamo – kazao nam je Tarik Jašarević, vlasnik jednog od ugostiteljskih objekata na Trebeviću.

Drugi dio  

Prema riječima Osmana Delića, direktora Kantonalne uprave za zaštićena prirodna područja, obnova ceste bila je nužna.

- Udarne rupe od „Prvog šumara“ prema Bob stazi se renoviraju. Direkcija za puteve KS je nadležna za onaj dio koji pripada Federaciji, tako da se trenutno samo ti dijelovi renoviraju. Ne znam zbog čega se još čeka na rekonstrukciju drugog dijela – rekao je Delić.


Još čekaju novac 

Kako saznajemo, u Istočnom Novom Sarajevu još čekaju na obećani novac od Vijeća ministara BiH kako bi počeli s radovima. A što se tiče dijela koji se radi, Ministarstvo saobraćaja KS izdvojilo je 530.000 KM, a radovi bi trebali biti uskoro završeni.


Brojne rupe i oštećenja još čekaju na saniciju

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.