PROBLEMI

Put propao, rupe na svakom koraku

Rupe zbog nekvalitetnog asfalta

Piše: N. PROSJANOVIĆ

5.8.2018

Stanovnici naselja Velešići skoro da ne mogu koristiti automobile zbog stanja ulice Muhameda efendije Pandže kojom moraju proći kako bi stigli do svojih domova. Već mjesecima se gornji sloj asfalta skida te se stvaraju nove rupe, koje su sve dublje. 

 Glavni razlog

Mještanin Bahrija Rovčanin kazao je kako je loš kvalitet asfalta najveći razlog zbog čega se rupe stvaraju te da samoinicijativno zabetonira rupe, ali neuspješno. 

- Nisu ovo lijepo napravili, problem je tanak i nekvalitetan asfalt od tri centimetra, ali i obilne padavine, koje prave još veće rupe. Mi ne možemo dočekati zimu s ovim rupama, automobile ne možemo voziti, jer ih oštetimo – navodi Rovčanin.

Posljednja nada

Predstavnici Mjesne zajednice dolazili su i slikali rupe, ali tu se sve završilo te im se više nisu obraćali. Posljednju nadu potražit će u Općini Novo Sarajevo.

Stanovnik Nedžad Leka ističe da je asfalt prije pet godina postavljen u novembru i da nije dobro urađeno, a kiša predstavlja dodatni problem.

- Snijeg je padao kad su ovo radili, nekvalitetno je urađen. Kad kiša pada, još je gore. Obraćali smo se i Mjesnoj zajednici, ali sve je neuspješno - kazao je Leka.

I padavine predstavljaju problem

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.