share whatsapp twitter facebook
×

ISTRAŽUJEMO

Na trgu kod Općine Centar suhe česme i fontane zbog duga od 4.000 KM

Samo nekoliko mjeseci nakon što je svečano otvoren obnovljeni Trg Prvog korpusa Armije RBiH u blizini Općine Centar, sve česme i fontane na ovom trgu su presušile. Kako saznajemo, iz Općine Centar odlučili su da zatvore vodu, jer su od “Vodovoda i kanalizacije” (ViK) za samo jedan mjesec dobili račun za vodu od 4.000 KM.  

Uređeni park sa suhim česmama i fontanama posljednjih dana posebno je naljutio brojne građane, kojima nije jasno zašto nema vode.

- Ako česme i fontane neće raditi kako treba, pitam se zašto su ih pravili. Žalosno je da su ovako lijepo uredili park, potrošili mnogo novca, a vode na česmama nema – kazala nam je sugrađanka Mejda Omanović.

I dok građani zbog ovog problema najviše optužuju nadležne u Centru, iz ove općine pravdaju se da trenutno vrše tehnička podešavanja te da će voda uskoro biti puštena.

- Općina Centar je prošle godine na račun Gradske uprave uplatila 15.000 KM iz vlastitog budžeta kako bi se platio dug Grada Sarajeva za utrošak vode na javnim česmama, ali i za održavanje novoizgrađenih česmi i fontana na ovom trgu – naveli su iz Općine Centar.