SA SJEDNICE Ovim je Vlada prije isteka roka od 60 dana ispunila nalog

Ispoštovana preporuka Konkurencijskog vijeća BiH, izmijenjen tarifni sistem „Toplana“

Avaz.ba
09.08.2018 13:58

Foto: Ilustracija

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj, 137. redovnoj sjednici usvojila izmjene tarifnog sistema KJKP „Toplane – Sarajevo“ te tako ispoštovala rješenje Konkurencijskog vijeća BiH (KVBiH) kojim je naloženo usklađivanje odredbi ovog sistema s metodologijom obračuna isporučene toplotne energije, a koje se odnose na naplatu fiksnih troškova korisnicima isključenim iz toplifikacione mreže. 

Ovakva odluka je donesena nakon provedene propisane zakonske procedure na prijedloge Nadzornog odbora ovog preduzeća i resornog Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS.

- Ovim je Vlada prije isteka roka od 60 dana ispunila nalog Konkurencijskog vijeća, ali je u isto vrijeme pokrenula sudski postupak u koji je uključeno Pravobranilaštvo KS da bi se, u skladu sa zakonom, pronašao najbolji način rješenja ovog problema i tako zaštitili interesi i imovina ovog javnog preduzeća - naveo je ministar Senad Hasanspahić.

Istakao je da je u pitanju oko 2.400 bivših korisnika usluga ovog preduzeća, od kojih njih oko 1.000 ima potpisane sporazume s „Toplanama“.

Kako je istakao direktor ovog preduzeća Admir Džubur, posljednja dva mjeseca se ne šalju računi na kućne adrese ovim nekadašnjim korisnicima usluga „Toplana“, što znači da je praktično ova preporuka KVBiH počela s provedbom odmah nakon upoznavanja sa sadržajem njihovog rješenja i nalozima koji su u njemu navedeni.

Oglasi

NA VRH