SARAJEVO

Međunarodni skokovi u vodu na Bembaši 18. avgusta

Ilustracija

Fena

10.8.2018

Udruženje za promociju sporta i turizma "SporTur" iz Sarajeva 18. avgusta četvrti put organizira Međunarodno takmičenje u skokovima u vodu na Bembaši.

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj. 

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Danske, Njemačke te Bosne i Hercegovine.

Ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti tome da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce. 

- Pripreme su u toku. Za održavanje manifestacije potrebno je da se na stijeni pored brane na Bembaši postavi platforma s koje bi se izvodili skokovi te je neophodno da se produbi korito rijeke Miljacke radi sigurnosti takmičara. 

S obzirom na to da će se manifestacija održati četvrti put te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bembaši ove godine privući još veću pažnju građana Sarajeva, Bosne i Hercegovine i gostiju koji borave u glavnom gradu - izjavio je organizator manifestacije Dino Bajrić.

Pokrovitelji manifestacije između ostalih su: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, općine Stari Grad, Novi Grad, Grad Sarajevo, Turistička zajednica KS te Federalna uprava civilne zaštite.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.