SARAJEVO

BPS traži hitno zasjedanje: Ne može tri mjeseca Skupština KS da ne radi

Avaz.ba

11.8.2018

Kantonalni odbor BPS-Sefer Halilović KS uputio je saopćenje javnosti povodom višemjesečnog odlaganja zasjedanja Skupštine Kantona Sarajevo. 

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Zbog nerazumnog, višemjesečnog odlaganja zasjedanja Skupštine Kantona Sarajevo, Kantonalni odbor BPS-a KS traži od Kolegija Skupštine KS da hitno zakaže sjednicu Skupštine KS jer je neprimjereno da ovaj zakonodavni organ ne zasjeda gotovo tri mjeseca. 

Potpuna blokada funkcioniranja Skupštine KS, koju vrši Kolegij, nasilje je nad izbornom voljom građana koji su svoje zastupnike birali da bi čuli njihovo mišljenje i osvrt na materijale koji moraju biti predmet rasprave. 

Ako su neke stranke izgubile svoje zastupnike i više ne vladaju situacijom, a očito je da jesu, to ne znači da bi Kolegij Skupštine KS i Vlada KS trebali blokirati zasjedanje Skupštine KS jer postoje brojna pitanja koja čekaju raspravu i izjašnjenje zastupnika.

Ovim putem zahtijevamo da Kolegij Skupštine KS zakaže u avgustu sjednicu Skupštine KS, kao i septembru i oktobru, jer građani Kantona Sarajevo nisu dužni da plaćaju organ koji mjesecima ne radi - stoji u saopćenju BPS-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.