SARAJEVO

Uklonjena stabla, radovi nastavljeni

A. Ovčina. Radovi u toku

Piše: A. OVČINA

12.8.2018

U općini Novo Sarajevo, u ulici Zmaja od Bosne, već nekoliko mjeseci saniraju se pješački prijelazi od Malte do Socijalnog. Radovi su bili obustavljeni jer su smetala stabla, a raspravljalo se hoće li biti posječena.

„Park“ je nakon toga obznanio da će se ukloniti drveće i da će početi sanacija. Nekoliko stabala je i uklonjeno, ali ne sva koja su smetala. 

- Zašto sve drveće nije uklonjeno, meni nije poznato, mi nismo zaduženi za to, jer to radi preduzeće „Park“. Kada sve bude završeno, mi ćemo početi uređenje tog pješačkog dijela – istakao je portparol „Rada“ Mirza Ramić.

A radovi su, kako smo se i sami uvjerili, počeli prekjučer.

Ramić je naglasio i da bi se radovi mogli završiti za manje od sedam dana. Radove izvode specijalizirane ekipe preduzeća "Park" i "Rad", a finansiraju Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS i Općina Novo Sarajevo.

Kako iz Općine ističu, posječena su oboljela stabla koja su predstavljala opasnost za građane i saobraćaj. I to osam gorostasnih i četiri manja koja su se nalazila uz saobraćajnicu. Za sječu starih stabala Ministarstvo je izdvojilo 15.000 KM. 


S obzirom na to da se ispod panjeva nalaze instalacije komunalnih preduzeća, Općina je finansirala ručno vađenje panjeva, koje je koštalo 14.000 maraka. Već naredne sedmice očekuje se da će biti nabavljene i posađene nove sadnice u ovoj ulici. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.