MUP KS

Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo zadovoljavajuća tokom SFF-a

J. Alibegović

Avaz.ba

13.8.2018

U Kantonu Sarajevo za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala sigurnosna situacija je zadovoljavajuća i pod kontrolom, bez ikakvih incidenata, potvrdila je Feni načelnica Odjela za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Suvada Kuldija.

Naglasila je da je na ulicama Sarajeva dovoljan broj policajaca koji brinu za sigurnost građana i velikog broja turista. 

- Otkako se održava Sarajevo Film Festivala, Uprava policije nema zabilježenih nekih posebnih događaja, odnosno narušavanja javnog reda i mira. Sve je pod kontrolom - kazala je Kuldija.

Naglasila je da policijski službenici rade po sačinjenom planu koji podrazumijeva operativno-kontradiverziono i saobraćajno osiguranje. 

- Na ulicama je pojačano prisustvo policijskih službenika i u civilnim odijelima koji rade na prevenciji džepnih krađa, zatim krivičnih djela razbojništva, tako da u ovom momentu možemo reći da se sve odvija prema planu Uprave policije - istakla je Kuldija.

Ona je uputila apel turistima i bh. građanima da ne idu na manje poznata mjesta o kojima se nisu informirali da se ne bi izgubili i da ne bi bili napadnuti. 

Kuldija je napomenula da je jedino povećan broj osoba koje su konzumirale alkohol.

- Tokom 24 sata isključeno je iz saobraćaja 19 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola - navela je Kuldija. 

Iz MUP-a KS apeliraju na vozače da, ukoliko konzumiraju alkohol, ne upravljaju motornim vozilima jer na taj način mogu prouzrokovati saobraćajnu nesreću i ugroziti svoj i tuđi život. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.