NEVRIJEME

Još jedan pljusak protutnjao Sarajevom

Arhiv

Avaz.ba

14.8.2018

Još jedan pljusak protutnjao je glavnim gradom BiH. Nakon temperatura i do 35 stepeni nevrijeme koje je pogodilo Sarajevo bilo je i više nego dobrodošlo.

Vrijeme slično današnjem očekuje nas i sljedećih dana. Meteorolozi za veći dio BiH najavljuju pljuskove.

U srijedu će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne ponegdje je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Poslije podne i u večernjim satima u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne sunčano. Poslije podne postepeno naoblačenje, što može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 33 stepena.

U četvrtak će Bosni biti umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Poslije podne i u večernjim satima u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 30 do 34 stepena.

U petak nas očekuje pretežno sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake u centralnim, zapadnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 28 do 34 stepena.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.