SARAJEVO

Obavijest za građane s posebnim potrebama o glasanju na općim izborima

Sekretari MZ u Novom Gradu dužni su do 11. septembra ispuniti obrasce za zainteresirane

Arhiv

Fena

23.8.2018

Općinska izborna komisija Novi Grad Sarajevo je putem mjesnih zajednica obavijestila građane koji zbog starosti, bolesti ili invalidnosti nisu u mogućnosti glasati na redovnim glasačkim mjestima, već u svojim domovima, da, ako žele glasati putem mobilnog tima na općim izborima 7. oktobra, mogu glasati, ali uz popunjenu potpisanu izjavu s priloženom medicinskom dokumentacijom.

Iz te općine saopćeno je da je sekretar mjesne zajednice dužan doći u stan zainteresiranog, popuniti i ovjeriti izjavu kojom se glasač izjašnjava da želi glasati u svom domu i istu s medicinskom dokumentacijom o bolesti ili invaliditetu birača, kao uvjetu za njegovo kućno liječenje, dostaviti Općinskoj izbornoj komisiji do 11. septembra.

- U cilju omogućavanja glasanja svim zainteresiranim biračima s posebnim potrebama, Općinska izborna komisija Novi Grad Sarajevo obavještava još jednom zainteresirane za glasanje putem MOB timova da se do 11. septembra jave sekretarima MZ da bi isti došli u njihove stanove i popunili izjave o glasanju u svojim domovima – saopćeno je iz pres-službe Općine Novi Grad Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.