SARAJEVO OIK izdao saopćenje

Obavijest za građane s posebnim potrebama o glasanju na općim izborima

Sekretari MZ u Novom Gradu dužni su do 11. septembra ispuniti obrasce za zainteresirane

Fena
23.08.2018 17:47

Foto: Arhiv

Općinska izborna komisija Novi Grad Sarajevo je putem mjesnih zajednica obavijestila građane koji zbog starosti, bolesti ili invalidnosti nisu u mogućnosti glasati na redovnim glasačkim mjestima, već u svojim domovima, da, ako žele glasati putem mobilnog tima na općim izborima 7. oktobra, mogu glasati, ali uz popunjenu potpisanu izjavu s priloženom medicinskom dokumentacijom.

Iz te općine saopćeno je da je sekretar mjesne zajednice dužan doći u stan zainteresiranog, popuniti i ovjeriti izjavu kojom se glasač izjašnjava da želi glasati u svom domu i istu s medicinskom dokumentacijom o bolesti ili invaliditetu birača, kao uvjetu za njegovo kućno liječenje, dostaviti Općinskoj izbornoj komisiji do 11. septembra.

- U cilju omogućavanja glasanja svim zainteresiranim biračima s posebnim potrebama, Općinska izborna komisija Novi Grad Sarajevo obavještava još jednom zainteresirane za glasanje putem MOB timova da se do 11. septembra jave sekretarima MZ da bi isti došli u njihove stanove i popunili izjave o glasanju u svojim domovima – saopćeno je iz pres-službe Općine Novi Grad Sarajevo.

NA VRH