SARAJEVO

Svi izvještaji o radu ustanova i preduzeća bit će razmatrani

Ni u jednom trenutku nisam pravila opstrukcije i uvijek sam bila za sve dogovore, rekla Babić

Posljednja sjednica održana prije dva mjeseca

A.T.

24.8.2018

Nakon dva mjeseca pauze, sjednica Skupštine KS bit će održana 4., a ne 5. septembra, kako je to bio predložio dopredsjedavajući Sejo Bukva. 

Predsjedavajuća Ana Babić ovaj datum zakazala je na jučerašnjoj hitnoj sjednici Kolegija Skupštine. Kako je kazala, na dnevnom redu naći će se svi izvještaji o poslovanju pojedinih kantonalnih ustanova iz oblasti zdravstva i komunalne privrede, o kojem se u posljednje vrijeme dosta špekuliralo. 


- Dnevni red koji je bio nelegalno predložio Bukva bit će dopunjen još nekim tačkama. Mislim da bi se trebalo raspravljati o zakonu o lokalnoj samoupravi – rekla je Babić. 

Ističe da su mnogi bili mišljenja da neće biti održana sjednica te da će biti određenih manipuliranja s obzirom na to da uskoro počinje predizborna kampanja.

- Meni kao predsjedavajućoj, a i Savezu za bolju budućnost bitan je interes građana. Mi smo isključivo za istinu koju moraju čuti svi građani ovog grada i KS. Građani moraju znati šta se dešava u komunalnoj privredi, zdravstvu... Tako da se potpuno slažem da svi izvještaji budu razmatrani – istakla je Babić.

Dodaje da joj se uporno spočitava kako ona odbija sazvati Skupštinu, što nije istina. 

- Ni u jednom trenutku nisam pravila opstrukcije i uvijek sam bila za sve dogovore. Predizborna kampanja koja je već krenula izazvala je ovu pometnju, posebno među opozicijom, koja očito želi dobiti jeftine političke poene. Mislim da za to nema potrebe, jer Skupština je radila kvalitetno i donosila dobre zakone – rekla je Babić.

Ističe da su povrijeđena njena prava kao predsjedavajuće, jer Sejo Bukva, njen zamjenik, nije je konsultirao te na svoju ruku zakazao sjednicu. 

- Ovo što je Bukva uradio nikad ranije nije se desilo. Mislim da je na njemu da odluči šta će i kako će. Smatram da bi trebao dati ostavku, jer mislim da je izmanipuliran i zloupotrijebljen – rekla je Babić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.