DERNEK ZA RAJU

Tradicionalna manifestacija "Sarajevo, ljubavi moja" u Hastahani 6. septembra

Manifestaciju otvaraju Jala Brat, Buba Corelli, Hanka Paldum...

Arhiv

Avaz.ba

25.8.2018

Tradicionalna manifestacija "Sarajevo, ljubavi moja" bit će održana 6. septembra s početkom u 10.30 sati u parku Hastahana. 

Ovo je osma godišnjica ove manifestacije, koja iz godine u godinu raste i na kojoj se okupljaju svi građani Sarajeva, pogotovo mladi, kaže za Avaz.ba Sulejman Memo Haljevac.

Ovogodišnji slogan manifestacije "Sarajevo, ljubavi moja" je - ''Budi drug, okreni s nama krug. Jer tvoje je ono što daš iz duše.'' 

- Čast mi je da pozovem sve građane Sarajeva na veliki dernek za raju gdje javne ličnosti igraju fudbal, pjevaju i slikaju se s djecom s poteškoćama u razvoju - rekao je za Avaz.ba poznati Memo.

Cijeli program zasniva se na interaktivnim radionicama s djecom s posebnim potrebama, a u sklopu sportskog programa učenici osnovnih i srednjih škola s područja Kantona Sarajevo igrat će unifide fudbal s djecom iz Zavoda za djecu s posebnim potrebama iz Pazarića.

- U sklopu umjetničkog programa ja ću crtati veliki mural s učenicima Srednje škole za primijenjene umjetnosti u Sarajevu i to radimo svake godine - ističe Haljevac.

Generalni sponzori ove manifestacije su Ministarstvo za rad i socijalnu politiku FBiH te Ministarstvo kulture i sporta KS.

- Ovim putem bih želio zahvaliti resornim ministrima Vesku Drljači i Mirvadu Kuriću što su prepoznali značaj ove manifestacije i što su dali neizmjernu podršku ovom projektu - izjavio je sarajevski umjetnik.

Mnogi istaknuti umjetnici i pjevači potvrdili su svoj dolazak na ovu manifestaciju, koju će otvoriti poznati sarajevski reperski dvojac Jala Brat i Buba Corelli, diva sevdaha Hanka Paldum te pjevač Šaćir Ameti. 

Svakako, svoj dolazak su potvrdili i ministri Drljača i Kurić, kao i mnoge druge ličnosti iz politike, kulture i sporta. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.