PROBLEMI

Vozila GRAS-a sve opasnija!

Nije prvi put da se ovo desilo, kažu sugrađani ; Mnogi nezadovoljni i zbog neredovnih linija

Otkazale kočnice u subotu navečer. J. Alibegović

D. B.

27.8.2018

Na Trgu Austrije, u blizini At mejdana, u subotu navečer dogodila se saobraćajna nesreća, nakon što su trolejbusu GRAS-a otkazale kočnice. Tom prilikom oštećeni su trolejbusko stajalište, obližnja trafika i nekoliko automobila koji su bili na parkingu.  

 Rasuto staklo  

Ekipa „Avaza“ bila je jučer na licu mjestu, gdje je srela i jednu sugrađanku koja tvrdi da se ovo nije prvi put desilo, jer je i sama bila svjedok nedavne slične situacije s tramvajem.

- Vozač od približno 30 godina zamolio je sve putnike da napuste tramvaj i prijeđu u drugi, jer mu ne rade kočnice. To isto desilo se sinoć. Da li se iko zabrinuo za te vozače, za pješake koji su mogli stradati. Nema ni jedno ispravno vozilo GRAS-a, i tramvaji i trolejbusi i autobusi sve su opasniji! A da ne govorim da je žalosno da još niko nije očistio ovo staklo koje je rasuto - istakla je sugrađanka.

Osim nesigurnosti vozila GRAS-a, građani su razočarani i zbog neredovnih autobuskih linija.  

Adila Alihodžić, penzionerka koja živi na Koševskom Brdu, kaže da je razočarana što se često desi da je pokvaren autobus ili ga uopće nema.

- Naša linija vozi svakih četrdeset minuta. Svi se prilagođavamo tom rasporedu, mi penzioneri nismo u mogućnosti plaćati taksi. Međutim, najgore je kada se uopće ne pojavi, jer je pokvaren. Svaki put nešto ne radi, u najboljem slučaju u pitanju je prozor - kazala je Alihodžić.


Nije sve tako crno  

Među Sarajlijima ima i onih koji pozitivno misle i ne gube nadu. Atif Jašarević nada se da je to bila greška koja se svima mogla desiti.  

- Ne želim misliti da je sve tako negativno, ne mislim ni da su pokvarena sva vozila GRAS-a. Jednostavno, desio se i mislim da će se potruditi da ne bude grešaka. Nije sve u našem gradu crno - istakao je Jašarević.


Mjesto jučer nije bilo očišćeno

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.